search
top

Opiskelijan rahansäästövinkit

Miten on opiskelijan rahatilanteen laita? Tässä muutamia vinkkejä opiskelijalle rahansäästöön ja parempaan rahatilanteen hallitsemiseen.

-Tee suunnitelma miten aiot rahaa käyttää. Laske kuinka paljon rahaa vaikka menee kuukaudessa ruokaan ja muuhun välttämättömään. Huomaa kuinka paljon voit maksimissaan käyttää rahaa viikossa hauskanpitoon, äläkä ylitä sitä. Tai jos ylität, tämä menee seuraavan viikon varoistasi. Ota huomioon mikä on itsellesi tärkeää, jos se on vaikka harrastus, voit investoida siihen enemmänkin, mutta vähennä sitten muista kuluista.

– Shoppaile käytettyä, tee ruokaa isommissa satseissa ja jemmaa jääkaappiin. Mieti mitä tarvitset. Mieti myös kavereiden kanssa mitä hauskaa voisitte yhdessä tehdä ilman että siihen tarvitsee kuluttaa paljon rahaa, useinhan yhdessäolo on tärkeintä.

– Joskus on hyvä irrotella, oli se sitten vähän paremmin syömistä, pientä shoppailua tai pokerin pelaamista. Casino ja muut viihdykkeet ovat toisinaan hyvästä, ja on todettu että ihminen on alttiimpi herätetuhlauksille kun hän yrittää säästää niin ettei mihinkään ole muka varaa. Välillä on hyvä hemmotella itseään!

– Opettele korjaamaan itse vaatteesi, leikkaamaan hiuksesi ja tuunaamaan asioita. Jos sinulla on vaate jossa jokin mättää, koita tehdä asialle jotain itse, oli se sitten housujen kavennusta tai kenkien piristystä joillain yksityiskohdilla. Aina ei tarvitse uutta! Jos paljastuu että oletkin luonnostaan hyvä vaatteiden tuunaaja tai hiustenleikkaaja, voitte tehdä vaihtokauppaa ystäviesi kanssa palveluksista.

 

 

top