search
top

Mitä tehdä rahapulan yllättäessä

Helsinki voi olla kallis paikka asua, etenkin opiskelijalle. Tuliko hurviteltua vahingossa aiottua enemmän? Mitä tehdä yllättävän rahapulan iskiessä (siis kun äidille on jo soitettu)? Seuraavaksi muutama vinkki äkilliseen rahantarpeeseen.

 

Yritä myydä vanhaa kamaasi kirpparilla tai huuto.netissä (tai eBayssa tai muussa vastaavassa). Kysy ensin kavereiltasi jos he haluaisivat ostaa jotakin. Usein ainakin naisihmisille kertyy ihan huomaamatta kummallisen paljon vaatteita joita ei koskaan tule käytettyä. Ehkä joku tarvitsee? Myös kaikenlainen pikkusälä voi mennä kaupaksi, ja erilaiset keräilyesineet. Joku asia voi näyttää itsellesi hyödyttömältä, mutta toiselle se on kauan etsitty aarre.

 

Hanki osa-aikaistöitä. Opiskelujen ohella voi olla vaativaa tehdä myös töitä, mutta joskus on pakko ansaita rahaa. Vaatekaupat ja muut vastaavat ottavat etenkin joulun alla lisäapulaisia, ja tässä on hyvä lisätienestien mahdollisuus.

 

Netissä voi osallistua erilaisiin kyselyihin ja mielipidetutkimuksiin, ja niistäkin maksetaan. Rikkaaksi et ehkä tule, mutta mukava lisäraha pienestä vaivasta.

 

Monet nettikasinot tarjoavat ilmaista pelirahaa uusille pelaajille. Tätä rahaa ei voi suoraan siirtää itselleen, mutta pelata sillä voi, ja saadut voitot saa muuttaa oikeaksi rahaksi. Joten jos pokerista mitään tiedät, mitä sinulla on hävittävänä? Pelirahaa jonka sait ilmaiseksi etkä voi muuttaa oikeaksi ennen pelaamista. Pahimmassa tapauksessa häviät rahaa josta et edes maksanut mitään.

 

Pikavippi voi olla myös ratkaisu yllättävään rahantarpeeseen. Pikavippejä myönnetään suhteellisen pieniin menoihin, yli 18 vuotiaille henkilöille joilla on luottotiedot kunnossa. Usein ensimmäinen vippi on ilmainen, eli maksat takaisin täysin saman summan kuin lainasitkin. Muista kuitenkin maksaa takaisin ajoissa, ja jos se ei olekaan mahdollista, ilmoita asiasta yhtiölle ja tee maksusuunnitelma.

 

Kulutusluotot ovat vaihtoehto suurempaan rahantarpeeseen, vaikkapa muutama tuhat euroa. Maksuaikaa on yleensä alle viisi vuotta.

top